Ein deutsches Requiem

Ein deutsches Requiem af Brahms

Solister: Kristine Becker Lund og Morten Frank Larsen

Dirigent: Søren Kinch Hansen

Brahms

 

 

Søn. 5. nov. 2017           Silkeborg Kirke

Tir. 7. nov. 2017             Thyborøn Kirke

Ons. 8. nov. 2017           Viborg Domkirke

 

Ein deutsches Requiem

"Ein deutsches Requiem" (1868) er titlen på det værk, der gav Brahms sit store gennembrud som komponist. Det er samtidig et musikstykke, som på monumental vis fornyer og nytænker requiem-genren. Brahms' måde at kombinere de melodiske linjer fra den gamle, polyfone musik med den storladne, romantiske harmonik var nyskabende. Med disse virkemidler opnår han et særligt personligt udtryk, hvormed han på utrolig gribende vis behandler livets store spørgsmål. Værkets titel hentyder til, at teksten er på tysk - i modsætning til det traditionelle requiem, hvis tekst er på latin. Brahms valgte selv teksterne fra Luthers oversættelse af Bibelen, og de kredser om døden og jordelivets forgængelighed, men taler trøst og håb til mennesket. Ved at bruge Luthers Bibel-oversættelse og gå udenom de særligt katolske elementer som skærsilden og bøn for de afdøde føjer Brahms værket ind i den protestantiske tradition, som med dette værk får sit første "requiem". Koncertrækken indgår i kirkernes markering af 500-året for Reformationen.

 

Kristine Becker Lund, soprankristinebeckerlund

Sopranen Kristine Becker Lund er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i solist- klassen og senere Opera-Akademiet i Køben- havn, hvorfra hun havde sin debut på Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros bryl- lup i 2004. Siden har hun sunget talrige roller på scener i ind- og udland, bl.a. Grevinden og Susanna i Figaros bryllup, Madame Butterfly, Mimi i La Boheme, Helmwige i Valkyrien. Hun er en ofte benyttet solist med landsdelsorke- strene, og i foråret 2017 sang hun Welgunde i Ragnarok med Odense Symfoniorkester og medvirker i 2018 i hele Wagners Ringen ved åbningen af Odenses nye musikhus Odeon.

 

mortenfranklarsenMorten Frank Larsen, baryton

Morten Frank Larsen er en dansk operasanger bosat i Wien, hvor han er ansat ved Volksoper Wien. Han har studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Efter sin debutkoncert har han haft freelance-opgaver ved bl.a. Den Jyske Opera og Det Kgl. Teater, og har siden 2000 været tilknyttet operascener i Wien. Han har sunget på Wiener Staatsoper og også på den prestigefyldte Metropolitan Opera i New York.

 

Søren K. Hansen, dirigent

SoerenKHansen4red.jpg

Søren Kinch Hansen er uddannet dirigent og korpædagog og har bl.a. haft opgaver som dirigent for Den Jyske Opera og Danmarks Radios kor. Han er fast dirigent for Vokalen- semblet GAIA og Århus Sinfonietta og ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. I 2013 dirigerede Søren Kinch

Hansen Orkester Midt Vest og Vestjysk Koncertkor i opførelsen af Haydns "Skabelsen" i Holstebro Kirke, HaveOasen og Thyborøn Kirke.

 

Der kan købes billetter i døren. Info om billetpris og evt. forsalg følger senere.

 

 


« Tilbage