2019 Koncert med MiVU i Holstebro

Koncert med ungdomssymfoniorkestret MiVU

 

Søndag 10. marts kl. 16.00 i Orkestersalen, Holstebro

- Fri entré


Dirigent: Christian Hørbov-Meier

Koncertmester: Roberto Sarno

 

MiVU_DR_2

 

MiVU - MidtVestjyllands Ungdomssymfoniorkester - består af ca. 50 musikere fortrinsvis i alderen 12-20 år. Til daglig modtager de undervisning på cello, fagot, trompet, fløjte, slagtøj - med meget mere - på forskellige musikskoler, og et par gange om året mødes de og spiller symfonisk musik i det store orkester.

 

Musik og billeder

Til denne lejlighed vil MiVU spille et program med musik, der trækker på forbindelsen til de visuelle kunstarter. Musikken er enten skrevet til skuespil eller film, eller, i Mussorgskijs tilfælde, skrevet med inspirationer fra malerier.

 

Koncerten åbnes med Khachaturians Maskerade Suite, som er musik skrevet til skuespillet "Maskerade", men som i dag typisk opføres som selvstændig musik. Musikken er nemlig så smuk, sjov og fængende, at den sagtens kan stå alene. Det leder videre til Morricones gribende, smukke melodi "Gabriel's oboe" fra filmen The Mission.

 

Mussorgskij skrev "Udstillingsbilleder" i 1874 til minde om hans ven Victor Hartmann, som døde i 1871. Hartmann var arkitekt og maler, og hver sats i værket er skrevet til et maleri af ham. Der er noget originalt og inspirerende ved Mussorgskijs musik, der for hans samtidige ofte virkede kantet og uskolet, men som eftertidens publikum har værdsat højt. Koncerten afsluttes med en af Dvoraks festlige slaviske danse.

 

Koncerten varer ca. tre kvarter og er velegnet for alle uanset forhåndskendskab til orkestermusik. Der er fri entré, og dørene åbnes ca. kl. 15.30.

 

Program


Khachaturian - Masquerade Suite, uddrag

Morricone - Gabriels Obo

Mussorgsky - Udstillingsbilleder, uddrag (arr. Simpson)

Dvorak: Slavisk dans nr. 8

 

---------------

 

Adresse

Orkestersalen ved Holstebro Musikskole

Bisgårdmark 16

7500 Holstebro

 

Der er fri entré ved koncerten, så man behøver ingen billet. Der er ikke mulighed for at reservere plads.

 

 


« Tilbage