2015 Carl Nielsen - verdensmanden

Bruno Campo

Janne Thomsen, fløjte

Bengt Forsberg, klaver

Bruno Campo, dirigent

Orkester MidtVest, REMUS og Det Jyske Musikkonservatorium

 

Har du nogensinde hørt fire orkestre spille samtidig, men ude af takt med hinanden imens de bevæger sig rundt i salen? Hvis ikke, så kom til Carl Nielsen-koncert med Orkester MidtVest! Carl Nielsen var sin tids mest modernistiske komponist i det danske - og hans musik har en fantastisk energi der går direkte ind!

 

Trods Carl Nielsens opvækst på landet i det fynske blev han efter sit gennembrud hurtigt en berejst herre. Denne koncert sætter fokus på en mindre belyst side af komponisten: Carl Nielsen som kosmopolit. Under sit ophold i Athen komponerede han Helios-ouverturen inspireret af solens gang over himlen. Han rejste i bl.a. Frankrig og Tyskland hvorfra koncerten byder

janne_thomsen_4.jpg

på en lille koncert for fløjte og orkester af den samtidigeChaminades Orkester MidtVest og REMUS gentager samarbejdet og giver sammen med Det Jyske Musikkonservatoriums Orkesterskole tre koncerter i forbindelse med festivalen Klassiske Dage. Orkestret dirigeres af den dynamiske Bruno Campo. Klassiske Dages tema er "Carl Nielsen 150 år."

amt en Introduktion og allegro op. 92 for klaver og orkester af Schumann. Desuden skal vi høre uddrag af Nielsens orientalsk inspirerede skuespilmusik til Aladdin. Den guatemalanske dirigent, Bruno Campo, sætter sit eget aftryk på koncerten med en anden samtidig komponist - den brasilianske Zequinha de Abreu og hans festlige "Tico tico".

 

 

Koncerter (klik på koncertsted for info om billetter)

29. sep. 2015 kl. 19.30     Koncert i Tarm på Vestjysk Gymnasium Tarm (VGT)

30. sep. 2015 kl. 19.30     Koncert i Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal

1. okt. 2015 kl. 19.30       Koncert i Holstebro Musikteater

 

 

Carl Nielsen.jpg


« Tilbage