2016 Gallakoncert og englebrød

Symfonisk koncert

med solisterne Henriette Bonde-Hansen og Andreas Brantelid

Henriette Bonde-Hansen, sopran

Andreas Brantelid, cello

Bruno Campo, dirigent

Orkester MidtVest og REMUS

 

Ons 28. sep. kl. 19.30       Koncert i Quben, Ikast Gymnasium

Fre 30. sep kl. 19.30         Koncert i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Lør 1. okt. kl. 19.30        Koncert i Holstebro Musikteater

Klik på dato/sted ovenfor for info om entré.

 

ÆNDRING vedrørnede koncerterne i Ikast og Aarhus: Den finske cellist Martti Roussi er sprunget til med ultrakort varsel, da Andreas Brantelid desværre har måttet melde afbud til koncerterne i Ikast og Aarhus. Vi beklager Brantelids afbud, men glæder os over at kunne gennemføre koncerterne med en anden cello-virtuos.

 

Martti Roussi er født i Turku, Finland, og er uddannet ved Sibelius-Akademiet, hvor han siden 1995 har været professor. I 1986 vandt Martti Roussi 2. pris ved den prestigefyldte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva. Læs mere på https://www.mariinsky.ru/…/co…/orchestra/cello/martti_rousi/

 

Melodiens mestre / Mad og musik

Henriette1red.jpg

Komponisten Rossini var ikke blot en af bel canto-stilens største operakomponister. Han var også en af musikhistoriens største madelskere og tilmed en dygtig kok! I tråd med temaet for Klassiske Dage, som handler om mad og musik, er der toner på menuen af denne musikalske gastronom. Hans arier er kendt og elsket for hans fængende melodier og for de nærmest akrobatiske evner, de ind i mellem fordrer af sangeren.

 

Sopranen Henriette Bonde-Hansen har med mange hovedroller i den internationale operaverden vist, at hun med stort overskud formår at at

forløse disse krævende arier, og hun gør det med virtuositet og indlevelse, så det gør dybt indtryk!

 

Sang og symfoni smelter sammen

Schubert var melodiens mester og en af de største sangkomponister, der har levet. I sin 8. symfoni udfolder han denne evne til at forme melodier i det symfoniske format, og selv om han kun færdiggjorde to ud af fire satser - deraf tilnavnet den ufuldendte - så hører symfonien til blandt de mest populære i repertoriet.

Andreas1.jpg

Også Schumann var en stor sangkomponist, og hans personlige udtryk - og hans kærlighed til celloen - kommer stærkt til udtryk i hans koncert for cello og orkester.Solistpartiet varetages af den unge stjernecellist Andreas Brantelid, som har taget den internationale musikverden med storm. Trods sin unge alder er han allerede en af den internationale musikverdens helt store topnavne. Koncerten byder også på Cesar Francks udødelige Panis Angelicus, som betyder "englebrød". Den synges af Henriette Bonde-Hansen akkompagneret af orkestret og med Andreas Brantelid på solocello-stemmen. Koncerten rundes af med Rossinis festlige Wilhelm Tell ouverture.

 

Denne koncert er den tredje, hvor Orkester MidtVest optræder sammen med REMUS (Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester) under ledelse af den karismatiske guatemalaner Bruno Campo. Sidste år skrev Dagbladets reporter, at det var "den mest forrygende koncertafslutning, der længe er set og hørt i byen." Vi håber dette års koncert når samme højder!

Brunocampo1.jpg

 

Program

 

Rossini: Ouverture til Den tyvagtige skade (La Gazza Ladra)

 

R. Schumann: Cellokoncert, op. 129 i a-mol

 

---- Pause ----

 

Schubert: Symfoni nr. 8, "Den ufuldendte"

 

Franck: Panis Angelicus

- for sopran, cello og orkester

Rossini: Al mio pregar t'arrendi, fra operaen Seramide

Rossini: "Non si da follia...." (Fiorilla's arie) fra fra operaen Tyrken i Italien

 

Rossini: Ouverture til William Tell, uddrag

 

Koncerten varer ca. 2 timer inkl. pause med forbehold for ekstranumre

 

tuttiinstr_r.jpg

 

Medvirkende

 

Henriette Bonde-Hansen, sopran

Siden debuten i 1993 har Henriette Bonde-Hansen gennemgået en kunstnerisk udvikling, der internationalt placerer hende centralt i det lyriske sopran-fag, og hun er en af Danmarks mest lysende kunstneriske begavelser.


Hun har en lang række kvindelige hovedroller på sit repertoire, og hvert af partierne formår hun at karakterisere med både psykologisk indfølelse og stor nuancerigdom. Hun har således optrådt på en lang række danske og udenlandske operascener, bl.a. som Sophie i Rosenkavaleren, Adina i Elskovsdrikken, Julie i Gounods Romeo og Julie, og Susanna i Figaros Bryllup.

 

Hun er lige så efterspurgt i koncertsalene. Med RadioUnderholdnings-Orkestret har hun bl.a. sunget Pamina i Tryllefløjten, Mozarts Requiem med Adam Fischer i Budapest 1999 og Tivoli 2000, og cd-indspillet August Ennas opera "Den lille pige med Svovlstikkerne", såvel som værker af Carl Nielsen og Frederick Delius. I 2013 modtog Henriette Bonde-Hansen den prestigefyldte Carl Nielsen pris for sin strålende karriere.

 

Hendes karriere ligger overvejende i udlandet, men heldigvis gæster hun også den danske nationalscene og koncertsalene. I 2016 er hun således et af hovednavnene ved Klassiske Dage i Holstebro.

 

Andreas Brantelid, cello

Den unge stjernecellist Andreas Brantelid har taget den internationale musikverden med storm, og trods hans unge alder er han allerede en af den internationale musikverdenens helt store topnavne. I november 2015 en måned efter at have gæstet Klassiske Dage 2015 modtog Andreas en af landets allerfineste legater, nemlig Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

 

Hans hele fremtoning og musiceren er noget af det sublime og overjordiske, man kan opleve i en koncertsal, han er i den grad ét med sit instrument og den musik, som han tilsyneladende helt ubesværet formidler videre med lethed og indlevelse. Som tilhører føler man nærmest, at man selv kunne gribe en cello og gøre Brantelid kunsten efter.

 

Andreas Brantelid er tæt på Danmarks svar på et vidunderbarn, oplært af faderen Ingemar, der er cellist i Det Kgl. Kapel, debuterede han kun 14 gammel som solist med faderens orkester. I dag hans kalender er hæsblæsende, et enkelt blik viser en meget varieret aktivitet fra mindre kirkekoncerter i Skandinavien til de helt store internationale solistopgaver med orkestre som Norges Radioorkester, Helsinki Philharmonic Orchestra og London Philharmonic Orchestra. Han er tilmed netop blevet udnævnt til adjungeret professor ved Det jyske Musikkonservatorium.

 

Bruno Campo, dirigent

Bruno Campo er fra Guatemala, og har spillet obo i det berømte Simon Bolívar Youth Orchestra i Venezuela. Tilbage i Guatemala grundlagde han El Sistema efter venezuelansk forbillede. I dag rejser han rundt i verden og er inspirator for og igangsætter af børne- og ungdomsorkestre samtidig med at han fortsætter sin uddannelse som oboist og dirigent i Østrig, hvor han bor. Udover El Sistema i Guatemala har Bruno Campo grundlagt "Municipal Youth Orchestra, Guatemala City", "Sistema Europe Youth Orchestra", "Superar Orchestra Vienna" i Wien og "Music for Peace Orchestra, Istanbul". I august 2015 debuterede han på La Scala i en koncert med både Youth Orchestra of Caracas og Sistema Europe Youth Orchestra.

Det er tredje gang at Bruno Campo dirigerer et dansk symfoniorkester. Første gang var i 2012 med det østjyske orkester REMUS og anden gang var i 2014 med Orkester MidtVest og REMUS.

 

Orkester MidtVest

Orkester MidtVest er et symfoniorkester, der har det dobbelte formål at give publikum symfoniske oplevelser på et høj kunstnerisk niveau og samtidig et pædagogisk sigte ved at inddrage dygtige unge musikskoleelever og habile amatører med mange års symfonisk erfaring. Orkestret er derfor sammensat af de dygtigste musikskoleelever, MGK-elever, amatører og professionelle musikere, der sikrer at et højt niveau holdes, såvel pædagogisk som musikalsk. Orkester MidtVest afholder 2-3 produktioner om året, hvert med et prøveforløb på ca. 4 dage og efterfølgende ca. 3 koncerter. Udover de klassiske koncerter giver orkestret hvert år nytårskoncerter - noget som er meget populært og tiltrækker et talstærkt publikum. Til januar 2017 bliver det med Julie Berthelsen som solist og med Martin Brygmann som solist og konferencier. Koncerten afholdes i Holstebro, Ringkøbing, Kjellerup og Thisted.

 

REMUS, Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester

Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester (REMUS) består af dygtige unge fra hele Regionen, dog med en tyngde mod det østlige. Orkestret har eksisteret 6 år i sin nuværende form og bl.a. spillet koncerter i Ungarn, Tyskland og i regionen. Orkestret har genneført flere succesrige projekter med Bruno Campo som dirigent, som i 2015 inviterede en stor del af musikerne med til et internationalt orkestersymposium i Milano og i 2016 et tilsvarende i Göteborg.

 

 

 


« Tilbage