Sidste nyt

20. september 2017
Unge talenter fra hele regionen i stort ungdomssymfoniorkester

 

Søndag den 24. september kan du opleve MidtVestjysk Ungdomssymfoniorkester MiVU med sin største opstilling i mange år, når orkestret giver koncert i Viborg Musiksal kl. 15.00. MiVU er udvidet takket være samarbejdet med Det Midtjyske Stryger Samarbejde, og der vil være mere end 50 musikere på scenen, når MiVU optræder, deriblandt koncertens tre solister, som alle er studerende på Det Jyske Musikkonservatorium.

Det Midtjyske Stryger Samarbejde er et storstilet regionalt projekt, hvor alle regionens 19 kommuner indgår. Det er ambitionen at styrke undervisningsniveauet og talentudviklingen og skabe et varigt løft i strygermiljøerne fra begynderniveau til det højeste niveau. Et af de største fælles projekter er dette regionale orkesterstævner med MiVU som grundstammen, og resultatet af de unge talenters anstrengelser de sidste to weekender kan nu opleves på søndag i Viborg. Der har været stor opbakning og søgning til projektet, og de unge strygere møder talstærkt op med hele 23 violinister og 10 cellister på scenen.

I spidsen for MiVU står karismatiske Bruno Campo, som netop har dirigeret Aarhus Symfoniorkester. Bruno Campo er opvokset i Guatemala i Latinamerika og begyndte at dirigere allerede som 14-årig. Han har grundlagt adskillige orkestre rundt om i verden, der bygger på ideerne fra 'El Sistema', som er en musik-pædagogisk metode, der er opstået i de fattige dele af Venezuelas hovedstad, Caracas. Formålet med 'El Sistema' er at skabe et musikalsk fællesskab, som kan give børn og unge fra socialt og økonomisk dårligt stillede familier bedre muligheder for at skabe succesfulde løbebaner i deres voksne liv. I dag bruger Bruno Campo metoden til at engagere børn og unge og bidrage til deres musikglæde. Bruno Campo er en mester til at udvikle og inspirere talenter på mange forskellige niveauer, så de kan spille i samme orkester og lære af hinanden og opnå utroligt flotte resultater.

 

Koncertens program spænder vidt fra Griegs Peer Gynt over Brahms Ungarske dans til temaet fra Pirates of the Caribbean. De to franske violinsolister fra DJM, Nicolas Sublet og Romane Queyras fortolker danske Lumbyes Koncertpolka for to violiner. Med den dansk-brasilianske cellist Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig som solist Max Bruchs vidunderlige Kol Nidrei, kan det næppe blive mere internationalt og smukt. Musikfagskoleleder Palle Kjeldgaard er programvært ved koncerten, hvor der er gratis adgang.

 

 


« Tilbage