Orkester MidtVest


Midt-Vestjyllands eget symfoniorkester

Klassiske orkesterkoncerter med den store symfoniske musik. Solister af internationalt format som Andras Brantelid, Henriette Bonde-Hansen, Katrine Gislinge, Janne Thomsen og Bengt Forsberg. Festlige nytårskoncerter med over 1000 tilskuere og kendte solister som Søren Pilmark, Martin Brygmann, Julie Berthelsen, Louise Fribo, Caroline Henderson, Preben Kristensen, Povl Dissing, Anette Heick m.fl.


De senere år har Orkester MidtVest slået sit navn fast som Midt-Vestjyllands eget symfoniorkester, der med ungdommelig energi har bjergtaget publikum i både Herning, Hanstholm og Holstebro og leveret musikalske oplevelser af en helt særlig karakter.

 

I januar 2017 måtte arrangørerne melde udsolgt til nytårskoncerten i Hanstholm, og i 2015 var situationen den samme ved nytårskoncerten i Ringkøbing, hvor hallen ellers kan rumme over 1000 tilskuere. I efteråret 2014 overraskede orkestret publikum i Holstebro Musikteater med en fest af en koncert under navnet "Tango Jalousie" med den sprudlende Bruno Campo på podiet og fænomenale Janne Thomsen som fløjtesolist.

 

Talentudvikling

Sammen med MiVU er Orkester MidtVest spydspids for talentudviklngen i Midt-Vestjylland. Elever på Musikalsk Grundkursus, MGK, spiller med i orkestret, som udgør en vigtig del af deres musikalske uddannelse. Samtidig er det et orkester, hvor dygtige amatører kan dyrke deres passion for musik på et højt niveau. Uddannede musikere medvirker som medspillende instruktører og sikrer dermed både et højt musikalsk niveau og en stejl læringskurve for de yngre musikere. Desuden medvirker flere konservatoriestuderende samt lejlighedsvis elever fra Orkesterefterskolen.


Orkester MidtVest, blev oprettet af Ringkøbing Amtsråds Uddannelses- og Kulturudvalg i 1994. Ved amternes nedlæggelse i 2007 blev orkestret videreført under dets nuværende navn. I 2019 kan orkestret dermed fejre sit 25 års jubilæum.

 

Orkester MidtVest afholder 2-3 produktioner om året, hvert med et prøveforløb på ca. 4 dage og efterfølgende ca. 3 koncerter. Orkestret ledes af skiftende topprofessionelle dirigenter, der engageres for et projekt af gangen.


« Tilbage