MiVU forår 2018

MiVU_DR_2017_1

 

Søndag d. 4. marts 2018 åbner DR og Musik & Ungdom igen dørene for ungdoms-symfoniorkestre fra hele Danmark. Hele dagen er der musik i Koncertsalen, i Foyeren og i flere mindre studiesale, "prøv et instrument", klassisk DJ lounge og en utrolig stemning af unge mennesker, der spiller i orkester...

 

MiVU - MidtVestjyllands Ungdomssymfoniorkester - og OrkesterEfterskolens orkester slår sig sammen og deltager som ét stort symfoniorkester! Hele orkestret samles under ledelse af dirigent Ole Faurschou.

 

Hvornår?

  • Orkesterweekender 3.-4. og 24.-25. feb. Koncert 25. feb. i Holstebro og i DRs Koncerthus i København 4. marts.

  • Weekenden 3.-4. feb. arrangeres i samarbejde med Talentlinjerne MidtVest, der bl.a. bidrager med instruktører til gruppeprøver. I talentlinjeelevernes årsplan kaldes denne weekend "Talent Camp".

Hvem kan deltage?

  • Unge i alderen ca. 12-20 år, som spiller et orkesterinstrument.

  • Elever fra Talentlinjerne MidtVest og elever på OrkesterEfterskolen.

Hvor meget erfaring skal man have?

  • Du skal have modtaget undervisning i ca. fem år og kunne spille i tonearter med 3-4 fortegn, gerne mere. Blæsere skal selv kunne bære en stemme med rimelig sikkerhed i en sammenspilssituation.

  • Indenfor Suzuki-violin svarer det til hæfte 4 og opefter. Indenfor ABRSM-systemet svarer det til ca. grade 4-6 for strygere og 5-7 for blæsere.

  • Repertoiret bliver tilrettelagt, så det passer til den besætning, der kan formes af de tilmeldte. Derfor foreligger der endnu ikke et repertoire, men eksempler på tidligere repertoire er bl.a. Ungarsk dans nr. 5 af Brahms, Schindlers Liste tema af J. Williams, Pavane af Fauré, Orientalsk Festmarch af Carl Nielsen. Man kan høre MiVU spille nogle af disse stykker og finde noder til dem på www.omv.dk.

Det praktiske

  • Deltagerbetaling på i alt 400 kr. opkræves til januar.

  • Både 3.-4. og 24.-25. februar bor og spiser man på OrkesterEfterskolen.

  • Der arrangeres bustransport til København (og hjem igen) d. 4. marts.

 

Hvordan tilmelder jeg mig?

Der er lukket for tilmelding. Fristen var 20. nov. 2017.

 

Hør optagelser med MiVU

Ved koncerten i DRs koncertsal i marts '15 spillede MiVU bl.a. temaet fra Schindlers Liste af John Williams, Faures Pavane og Orientalsk Festmarch af Carl Nielsen. KLIK HER for at høre nogle af stykkerne og se nodeeksempler.

 

MiVUs Facebookgruppe kan du også se videoer med orkestret og holde dig opdateret om orkestrets aktiviteter.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål kan du kontakte

 

Koordinator Palle Kjeldgaard, pakj@viborg.dk, 93598014.
Orkesterchef Niels Bastrup, niels@omv.dk, tlf. 22306494.


« Tilbage