Joseph Haydn Skabelsen Orkester MidtVest

Haydns ‘Skabelsen’ // Holstebro

  • Dato16. marts 2024
  • Tidspunkt16:00
  • StedHolstebro Kirke
  • Pris75,- / 150,-

Skabelsen

Joseph Haydn

 

Lørdag 16/3 2024, Holstebro Kirke

16.00-18.00 

 

BESTIL BILLETTER HER.

 

Introduktion

Orkester Midtvest glæder sig til at spille Joseph Haydns store værk ‘Skabelsen’. Værket opføres under ledelse af dirigent Søren Birch, sammen med Kor72 til Viborg International Kammermusikfestival og med Coro Misto i Aarhus og Holstebro. Haydns Skabelsen er et af de mest betydningsfulde værker fra den wienerklassiske periode. Med sin majestætiske skildring af verdens skabelse appellerer den både til kendere af klassisk musik og til dem, der er nye i genren. Dens dybde og originalitet gør, at den fortsat er fascinerende, selv for dem, der har hørt værket mange gange. 

Medvirkende

Frederikke Kampmann (sopran)

Gerald Geerink (tenor)

Steffen Bruun (bas)

Søren Birch (dirigent)

Coro Misto

Orkester MidtVest

Orkester MidtVest

Orkester MidtVest blev grundlagt i 1994 af det daværende Ringkjøbing Amt under navnet Ringkøbing Amts Symfoniorkester. Orkestret er en fantastisk blanding af unge talenter og erfarne musikere. Halvdelen er unge fra blandt andet Musikalsk Grundkursus, MGK, mens den anden halvdel er voksne musikere, professionelle såvel som rutinerede amatører. Orkestrets besætning med professionelle musikere, unge talenter, bl.a. MGKere fra MGK MidtVest og Kulturskolen Viborg, og dygtige amatører sikrer et højt musikalsk niveau samtidig med, at det baner vejen for fremtidens klassiske musikere. De professionelle musikere varetager de ledende pladser i orkestret og sikrer en god base for hele orkestret samt høj kvalitet på tværs af alle solostemmerne. 

Koncerterne er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Klassisk i Viborg og Fonden til fremme af klassisk amatørmusik DAOS.