Spil med I Orkester MidtVest og MiVU

Vi besætter pladserne i Orkester MidtVest for et projekt ad gangen. MiVU, vores ungdomsorkester, besætter vi for en sæson ad gangen svarende til skoleåret. Du er dog altid velkommen til at henvende dig og spørge, om der er ledige pladser på dit instrument.

Har du spillet med tidligere og mangler information om kommende koncertrækker, så se vores intra (kræver login) eller gå til kontakt for at kontakte os.  

Kom til koncert

Følg med i de kommende koncerter og oplev Orkester MidtVest.

Orkester MidtVest

Dygtige amatører kan spille med i Orkester MidtVest sammen med professionelle, MGK-elever og andre musikskoleelever der nærmer sig MGK-niveau. Uddannede musikere medvirker som medspillende instruktører.

Hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at spille med i Orkester MidtVest, kan du udfylde nedenstående formular, så kontakter vi dig.

Du kan også kontakte os på mail@omv.dk.   

 

MiVU – MidtVest Ungdomssymfoniorkester

Kunne du tænke dig at spille med i MiVU, kan du finde kort information herunder samt meget mere information på siden “MidtVest Ungdomssymfoniorkester.”

MiVU er for børn og unge i alderen ca. 12-20 år. De fleste er elever på en musikskole i Midt- og Vestjylland. Musikskolernes talentlinjeelever udgør en vigtig bestanddel af MiVUs besætning. Snak evt. med din musikskolelærer, om MiVU kunne være noget for dig.

Hvis du ønsker at blive kontaktet for at høre mere om MiVU kan du udfylde nedenstående formular. Du kan også kontakte koordinator Mikkel Lynggaard på tlf. 87873668 eller mivu@omv.dk.

 

 

 

Instrumenterne i orkestrene

Orkester MidtVest og MiVU har følgende besætning:

Træblæsere:

 • Fløjte
 • Obo
 • Klarinet
 • Fagot

Messingblæsere:

 • Horn
 • Trompet
 • Trombone
 • Tuba

Strygere:

 • Violin
 • Bratch
 • Cello
 • Kontrabas

Pauker, slagtøj 

Harpe

Du er velkommen til at henvende dig uanset hvilket instrument, du spiller. 

 

Kort om os

Orkester MidtVest er symfoniorkester for hele Midt- og Vestjylland og består af både professionelle musikere og spirende talenter.

Vores opgave er at fremme talentudviklingen og udbrede glæden ved klassisk musik til et stadig større publikum.

Orkesterchef til Orkester MidtVest

Wolfgang Amadeus Mozarts sidste mesterværker blev udbredt med dansk hjælp og kan til april opleves i tre midtjyske kirker.

Det var Wolfgang Amadeus Mozarts tidligere elev og komponist Franz Xaver Süssmayr, der af Constanze blev peget på til at færdiggøre Requiet ud fra Mozarts skitser. Men enken fik også hjælp fra dansk side.

- Hvad mange ikke ved er, at det var den danske diplomat Georg Nicolaus Nissen, der hjalp Constanze i det store arbejde med at forvalte og udgive Mozarts efterladte værker. De to mødtes i 1797, da danskeren var ansat i den danske udenrigstjeneste i Wien, fortæller Niels Bastrup.

Constanze og Georg blev viet i 1809 og flyttede året efter til København, hvor de sammen boede i 10 år. Parret samarbejdede ikke kun tæt om at få udgivet Mozarts værker, men også på historiens første biografi af W. A. Mozart, der blev udgivet to år efter den danske diplomats død i 1828.

Musik fra tiden i København

Koncerten indledes med musik fra Constanzes tid i København af en af hendes bekendte fra tiden i Danmark, komponisten F.L.Æ. Kunzen.

Koncerten byder desuden på en perle af en Mozart-arie, som han skrev til sin hustru Constanze, og som hun sang ved uropførelsen i Salzburg, ”Et Incarnatus est” fra ”Den store Messe” i c-mol. Slutteligt høres Mozarts sidste værk ”Requiem i d-mol” i den version, som Süssmayr færdiggjorde ud fra Mozarts skitser. 

Orkester MidtVest får i koncerten musikalsk selskab af Aarhus Universitetskor, Søren Birch (dirigent), Steffen Bruun (bas), Anders Kampmann (tenor), Josefine Andersson (alt) og Frederikke Kampmann (sopran, skuespiller). Koncerten opføres i Viborg Domkirke 3. april; i Nørrelandskirken, Holstebro 9. april og i Sankt Lukas Kirken, Aarhus 10. april. Alle koncerter starter kl. 16.00, og der kan købes billetter på Orkester MidtVests hjemmeside samt i døren - med forbehold for udsolgt.

Orkesterchef takker af

Koncertrækken markerer også afslutningen på Niels Bastrups periode som orkesterchef. Niels Bastrup kom til i 2013 og har således stået i spidsen for Orkester MidtVest i mere end otte år.

- Jeg er taknemmelig for de otte gode år, jeg har haft med Orkester MidtVest og de mange engagerede mennesker omkring det, og jeg synes, vi kan se tilbage på en masse gode koncertrækker både i de lokale musikforeninger og i de større koncertsale.

Orkestrets fokus på talentudvikling har været en vigtig hjørnesten i Niels Bastrups periode, hvor næste trin i denne udvikling bliver MidtVest Ungdomsorkesters deltagelse i Florence Youth Festival i Italien til sommer. Niels Bastrup tiltræder en stilling som Sales Manager ved firmaet EarMaster, som laver software til musikundervisning i hørelære og musikteori.

Kontakt

Orkester MidtVest
c/o Holstebro Musikskole
Bisgårdmark 16
7500 Holstebro

Orkesterchef
Oliver Quast
Tlf. 24888777
mail@omv.dk

Se flere

CVR 39906341
Konto 7600 - 1538966