2018 Koncert med MiVU i Silkeborg

Koncert med ungdomssymfoniorkestret MiVU

Musik fra film og skuespil

 

7. okt. kl. 16.00 i Campushuset, Silkeborg

- Fri entré


Dirigent: Christian Hørbov-Meier

Koncertmester: Roberto Sarno

 

MiVU_DR_2

 

MiVU - MidtVestjyllands Ungdomssymfoniorkester - består af ca. 50 musikere fortrinsvis i alderen 12-20 år. Til daglig modtager de undervisning på cello, fagot, trompet, fløjte, slagtøj - med meget mere - på forskellige musikskoler, og et par gange om året mødes de og spiller symfonisk musik i det store orkester.

 

Til denne lejlighed vil MiVU spille et kort program med musik fra bl.a. film og skuespil. Koncerten åbnes med H.C. Lumbyes iørefaldende Britta Polka, og herefter høres et stykke, som præsenterer en række melodier fra Harry Potter filmene. Det leder videre til Morricones gribende, smukke melodi "Gabriel's oboe" fra filmen The Mission. Waltzing Cat er egentlig ikke filmmusik, men den kunne lige så godt være det, for man hører tydeligt den "valsende kat" og dens "mi-auw" i violinerne, som var det musik til en tegnefilm.

 

Khachaturians Maskerade Suite er musik skrevet til et skuespil "Maskerade", men som i dag opføres som selvstændig musik. Musikken er nemlig så smuk, sjov og fængende, at den sagtens kan stå alene.

 

Koncerten varer ca. tre kvarter og er velegnet for alle uanset forhåndskendskab til orkestermusik. Der er fri entré, og dørene åbnes ca. kl. 15.30.

 

Program

Britta Polka (1864) af H.C. Lumbye

Harry Potter Highlights (2001) af J. Williams, arr. Michael Story

Gabriel's Oboe af Morricone (1986) arr. Richard Ling - fra filmen The Mission

Waltzing Cat (1950) af Leroy Anderson

Maskerade Suite (1941) af Khachaturian - musik til skuespillet "Maskerade" af Mikhail Lermontov

 

Adresse:

Campushuset

Bindslevs Plads 17

8600 Silkeborg

 

 


« Tilbage