MidtVest Ungdomssymfoniorkester 

Drømmer du om at spille i symfoniorkester?
Her kan du læse mere om “MiVU” og tilmelde dig


MidtVest Ungdomssymfoniorkester er

 • Et ambitiøst symfoniorkester for børn og unge ca. 12-20 år
 • Fællesskab, musikalsk inspiration og det store symfoniske sus! 
 • Baseret på Kulturskolen Viborg og Holstebro Musikskole
 • Orkester MidtVests ungdomsafdeling

Til at instruere og inspirere medvirker to professionelle musikere, nemlig vores dirigent, Christian Hørbov-Meier, og vores koncertmester, Roberto Sarno. 

 

Kom til koncert

Oplev Orkester MidtVest og MidtVest Ungdomssymfoniorkester

ForårsSæson og rejse til italien 2022

Forår 2022    
25.-27. feb. Orkesterprøver i Viborg
12.-13. mar. Orkesterprøver i Holstebro
13. mar. eftermiddag: Koncert hos Skjern-Tarm Musikforening på Vestjysk Gymnasium
20. mar. Koncert ved og deltagelse i Orkesterfestivalen i Musikhuset Aarhus

21.-22. maj: Orkesterprøver og koncert i Viborg
19. juni kl. 10.00-17.00: Orkesterdag og koncert (kl. 16.00) i Orkestersalen Holstebro

Sommer 2022 – Udlandsrejse
3.-9. juli: Rejse til Toscana med deltagelse i Florence Youth Festival
Udlandsrejsen er en integreret del af MiVUs sæson 2021/22, men af tekniske årsager kræves der separat tilmelding. Se beskrivelsen af sommerrejsen og tilmeld dig ved at klikke her. Det vil sige, at hvis du ikke er ny i MiVU skal du både tilmelde dig i formularen nederst på denne side OG tilmelde dig sommerrejsen via førnævnte link. Pladserne i orkestret giver fortrinsvist til dem, der tilmelder sig det hele, og kun undtagelsesvist til andre. 

Program for forår og sommer
Lumbye – Jernbanedampgalop
Verdi: Dance of the little Moorish Slaves 
Nielsen: Afrikansk Dans fra Aladdin 
Tjajkovskij: Vals fra Tornerose 
Brahms: Ungarsk dans no. 6
Jacob Gade – Tango Jalousie
Sarasate: Zigeunerweisen m. violinsolist
Morricone – Cinema Paradiso Theme m. violinsolist
Filmmusikstykke (afventer titel) 

 
Hvem kan deltage?

 • Unge i alderen ca. 12-20 år, som spiller et orkesterinstrument. Se liste over instrumenter i blokken her på siden. Orkestret er åbent for alle uanset bopæl.

Hvor meget erfaring skal man have?

 • Du skal have modtaget undervisning i ca. fem år og kunne spille i tonearter med 3-4 fortegn, gerne mere. Blæsere skal selv kunne bære en stemme med rimelig sikkerhed i en sammenspilssituation.
 • Indenfor Suzuki-violin svarer det til hæfte 4 og opefter. Indenfor ABRSM-systemet svarer det til ca. grade 4-6 for strygere og 5-7 for blæsere.

 

Deltagergebyr

Der er et deltagergebyr på 250 kr. pr. halvsæson, som opkræves i oktober og i februar.
For rejsen til sommer vil der være en deltagerbetaling på 3200 kr. Der indbetales depositum ved tilmelding på 1.000 kr. og resten betales senest 4. maj 2022.  

 

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen nedenfor. Du kan evt. kontakte MiVU-koordinatoren på forhånd, hvis du f.eks. vil vide, om der er ledige pladser på dit instrument.  Når du har indsendt formularen vil du blive kontaktet med besked på, om vi kan tilbyde dig en plads og evt. fra hvornår. 
Se beskrivelsen af sommerrejsen og tilmeld dig ved at klikke her
eller læs mere om sommerejsen ovenfor under “Sommer 2022 – Udlandsrejse”.

Vedrørende Corona-virus

Vi følger Covid-19-situationen tæt med henblik på at kunne tilbyde en god og sikker oplevelse for alle! Vi tager forbehold for at evt. restriktioner pålagt af myndighederne kan påvirke arrangementerne. 

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte MiVU-koordinator Mikkel Lynggaard på mivu@omv.dk.

Instrumenterne i orkestrene

Orkester MidtVest og MiVU har følgende besætning:

Træblæsere:

 • Fløjte
 • Obo
 • Klarinet
 • Fagot

Messingblæsere:

 • Horn
 • Trompet
 • Trombone
 • Tuba

Strygere:

 • Violin
 • Bratch
 • Cello
 • Kontrabas

Pauker, slagtøj, klaver og harpe

Du er velkommen til at henvende dig uanset hvilket instrument, du spiller. 

MiVUs chefdirigent: 

CHRISTIAN HØRBOV-MEIER
mød ham her.

MiVUs koncertmester:

ROBERTO SARNO

 

 

Kort om os

Orkester MidtVest er symfoniorkester for hele Midt- og Vestjylland og består af både professionelle musikere og spirende talenter.

Vores opgave er at fremme talentudviklingen og udbrede glæden ved klassisk musik til et stadig større publikum.

Orkesterchef til Orkester MidtVest

Wolfgang Amadeus Mozarts sidste mesterværker blev udbredt med dansk hjælp og kan til april opleves i tre midtjyske kirker.

Det var Wolfgang Amadeus Mozarts tidligere elev og komponist Franz Xaver Süssmayr, der af Constanze blev peget på til at færdiggøre Requiet ud fra Mozarts skitser. Men enken fik også hjælp fra dansk side.

- Hvad mange ikke ved er, at det var den danske diplomat Georg Nicolaus Nissen, der hjalp Constanze i det store arbejde med at forvalte og udgive Mozarts efterladte værker. De to mødtes i 1797, da danskeren var ansat i den danske udenrigstjeneste i Wien, fortæller Niels Bastrup.

Constanze og Georg blev viet i 1809 og flyttede året efter til København, hvor de sammen boede i 10 år. Parret samarbejdede ikke kun tæt om at få udgivet Mozarts værker, men også på historiens første biografi af W. A. Mozart, der blev udgivet to år efter den danske diplomats død i 1828.

Musik fra tiden i København

Koncerten indledes med musik fra Constanzes tid i København af en af hendes bekendte fra tiden i Danmark, komponisten F.L.Æ. Kunzen.

Koncerten byder desuden på en perle af en Mozart-arie, som han skrev til sin hustru Constanze, og som hun sang ved uropførelsen i Salzburg, ”Et Incarnatus est” fra ”Den store Messe” i c-mol. Slutteligt høres Mozarts sidste værk ”Requiem i d-mol” i den version, som Süssmayr færdiggjorde ud fra Mozarts skitser. 

Orkester MidtVest får i koncerten musikalsk selskab af Aarhus Universitetskor, Søren Birch (dirigent), Steffen Bruun (bas), Anders Kampmann (tenor), Josefine Andersson (alt) og Frederikke Kampmann (sopran, skuespiller). Koncerten opføres i Viborg Domkirke 3. april; i Nørrelandskirken, Holstebro 9. april og i Sankt Lukas Kirken, Aarhus 10. april. Alle koncerter starter kl. 16.00, og der kan købes billetter på Orkester MidtVests hjemmeside samt i døren - med forbehold for udsolgt.

Orkesterchef takker af

Koncertrækken markerer også afslutningen på Niels Bastrups periode som orkesterchef. Niels Bastrup kom til i 2013 og har således stået i spidsen for Orkester MidtVest i mere end otte år.

- Jeg er taknemmelig for de otte gode år, jeg har haft med Orkester MidtVest og de mange engagerede mennesker omkring det, og jeg synes, vi kan se tilbage på en masse gode koncertrækker både i de lokale musikforeninger og i de større koncertsale.

Orkestrets fokus på talentudvikling har været en vigtig hjørnesten i Niels Bastrups periode, hvor næste trin i denne udvikling bliver MidtVest Ungdomsorkesters deltagelse i Florence Youth Festival i Italien til sommer. Niels Bastrup tiltræder en stilling som Sales Manager ved firmaet EarMaster, som laver software til musikundervisning i hørelære og musikteori.

Kontakt

Orkester MidtVest
c/o Holstebro Musikskole
Bisgårdmark 16
7500 Holstebro

Orkesterchef
Oliver Quast
Tlf. 24888777
mail@omv.dk

Se flere

CVR 39906341
Konto 7600 - 1538966